Werkwijze

Na het eerste contact over de telefoon of per mail maken we een afspraak voor een kennismaking.
Deze tweede stap kan bij u thuis of in mijn Atelier in Haren.  Een goed gesprek over wensen en verwachtingen en voorkeuren uwerzijds en de gang van zaken mijnerzijds is heel belangrijk. Na dit gesprek is het belangrijk dat we allebei het vertrouwen hebben dat we elkaar goed hebben begrepen. Ik stuur u na dit gesprek een overeenkomst waarin alle afspraken staan geschreven. Een eerste betaling van 10% van de overeengekomen prijs is dan gewenst.
De derde stap is dat ik u en het model thuis bezoek of u wordt uitgenodigd op mijn atelier in Haren. Honden nodig ik graag een dag of dagdeel uit in n het atelier. Poezen bezoek ik liever thuis en met mensen is het een kwestie van voorkeur. Tijdens dit bezoek maak ik foto's van het model. Op grond van deze foto’s maak ik een paar schetsen met potlood op papier of met olieverf op paneel.
De vierde stap is goed overleg aan de hand van de schetsen. Na de keuze is een tweede betaling van 25% van de overeengekomen prijs gewenst.
Daarna ga ik verder met het maken van het uiteindelijke olieverfschilderij.
Wanneer het schilderij bijna klaar is nodig ik u uit voor een eerste schouw. Dan kan ik eventueel nog kleine aanpassingen doen. Dan is er ook tijd om te overleggen over de verder afwerking.
Wanneer het portret is opgehaald of afgeleverd is de laatste betaling van 65% gewenst.

Tijd
Het maken van een portret kost tijd. Tijd om te drogen tijd om als maker even afstand te nemen. tekst volgt,..........

Powered by webXpress