Portret in opdracht

Hinke Posthuma is een veelgevraagde portretschilderes van zowel dieren als mensen. Ze studeerde in 1996 af aan de Academie Minerva in Groningen, afdeling Grafische technieken. Hoewel het in haar bedoeling lag verder te gaan in de wereld van Grafiek werd haar schilder-talent al snel ontdekt en begon haar carrière als schilderes bij Galerie de Groote Noord in Giethoorn. Die haar direct tijdens hun eerste ontmoeting uitnodigde om mee te doen aan een expositie.

In tegenstelling tot de verwachting dat een kunstenaar graag in afzondering wil werken vind ik het contact met mens en dier essentieel voor mijn welzijn en ontwikkeling als kunstenares. Het contact met , de wensen en vragen van de opdrachtgever en het model, brengen altijd vernieuwing in mijn werk. Het is de afwisseling van het sociale contact en het werken in de beslotenheid van het atelier wat mij in balans houdt.

Als voorbereiding bezoek ik de opdrachtgever thuis waar ik tientallen foto's maak. Op grond van deze foto's maak ik met potlood op papier of met olieverf op een klein paneeltje een aantal mogelijke composities waarvan in overleg met de klant de mooiste wordt gekozen als uitgangspunt voor het schilderij. Powered by webXpress