Werkwijze

PORTRET IN OPDRACHT
In tegenstelling tot de verwachting dat een kunstenaar graag in afzondering wil werken vind ik het contact met mens en dier essentieel voor mijn welzijn en ontwikkeling als kunstenares. Het contact met , de wensen en vragen van de opdrachtgever en het model, brengen altijd vernieuwing in mijn werk. Het is de afwisseling van het sociale contact en het werken in de beslotenheid van het atelier wat mij in balans houdt.

HET PROCES
Als voorbereiding bezoek ik de opdrachtgever en het model thuis of zij worden uitgenodigd op mijn atelier in Haren. Tijdens dit bezoek, na de kennismaking maak ik tientallen foto's van het model. Op grond van deze foto’s maak ik een paar schetsen met potlood op papier. Na overleg met de klant over de schetsen ga ik verder met het maken van het uiteindelijke olieverfschilderij.

VRIJ WERK
Naast het werken in opdracht maak ik vrij werk, schilderijen en portretten van mensen en dieren en zo af en toe een stilleven. Voor inspiratie voor de dierenschilderijen ben ik vaak op pad in Noord Groningen. Ik lig tussen de schapen op de dijk, bezoek boerenbedrijven, geitenboerderijen en particulieren.
 
SPANEN DOOSJES
Soms halverwege een schilderij slaat de twijfel toe. De focus, de energie lijkt te zijn verdwenen. Het tijdig stoppen en iets anders doen is dan vaak een oplossing. Ooit is zo het idee ontstaan om spanen doosjes te beschilderen. Werkjes voor een verloren middag, die in tijd en energie te overzien waren. Inmiddels heb ik al tientallen doosjes beschilderd en verkocht. En nu maak ik ze ook in opdracht voor verjaardagen, jubilea, pensionering etc.

Hinke Posthuma is een veelgevraagde portretschilderes uit het Noorden. Ze studeerde in 1996 af aan de Academie Minerva in Groningen, afdeling Grafische technieken. Hoewel het in haar bedoeling lag verder te gaan in de wereld van Grafiek werd haar schilder-talent al snel ontdekt en begon haar carrière als schilderes bij Galerie de Groote Noord in Giethoorn. Die haar direct tijdens hun eerste ontmoeting uitnodigde om mee te doen aan een expositie.

VOOR INFORMATIE EN PRIJZEN KUNT U CONTACT OPNEMEN VIA HET >>CONTACTFORMULIER OF U KUNT MIJ BELLEN OP 06-19018526
Powered by webXpress